9.8.2022. 13:20
5
Sarajevski taksista Sejdin Kapo ponovo u centru pažnje: Vozio kombi pješačkom i biciklističkom stazom, pa napao djevojke
Portal Crna-Hronika objavila je niz video klipova taksiste koji ugrožava druge sudionike u saobraćaju, krši zakone o saobraćaju u Kantonu Sarajevo, napada pješake koji mu se ne žele skloniti jer on vodi pješačkom stazom, upravlja preko tramvajskih šina svojim vozilom.

Riječ je navodno o taksisti Sejdinu Kapi.

Prvi video klip nastao je 6.8.2022. godine na najprometnijoj cesti u glavnom gradu Bosne i Hervegovine piše Crna-Hronika

Kako se vidi u video klipu nesavjesni vozač kombija marke VW, prvo ulazi u jednosmjernu ulicu, prelazi preko 4 trake, penje se na tramvajske pruge, te nastavlja svoj pravac vožnje prema centru grada.



Drugi događaj zabilježen je samo 2 dana poslije (8.8.2022. 17:15)  na Ilidži kada je prvo upravljao istim vozilom marke VW na pješačkoj stazi pa onda nasrnuo na pješake koji mu se nisu htjeli skloniti.




“Zašto MUP KS ne reaguje, pitaju se građani KS.

Sejdin Kapo, sarajevski taksista od ranije je poznat javnosti ali i organima reda i mira.

28. aprila 2022. godine na Sejdina Kapu izvršen je pokušaj ubistva. Tog nemilog dana, višestruko je upucan od strane Fadila Gagule, koji je nedugo zatim i lišen slobode. Kapo je upucan u predjelu vrata i, kako kaže, s četiri metka je pogođen i u noge.

I na mjestu gdje je upucan, Kapo je došao sa istim vozilom.

Sejidin Kapo poznat je javnosti i po dobrom.

Naime, on je u januaru ove godine u opisao kako je zaustavio državljanina Francuske za kojeg je kasnije utvrđeno da je ukrao automobil na području Sarajeva.

Državljanin Francuske iskoristio je nepažnju Sarajke koje je ostavila auto upaljeno kako bi se zagrijalo, a ona se zatim vratila u kuću.

Pronašao novčanik pun novca

Nešto ranije, tačnije u  novembru 2021., Kapo je je bio sudionik još jedne scene koja je privukla pažnju javnosti. Tada je kako je to prenio avaz, vratio novčanik pun para.

Radilo se o 710 KM, 140 eura, 100 dolara i 2.500 švedskih kruna.

“Došao sam na autobusku da ispratim rođaka koji je krenuo za Sandžak. Unutra sam pronašao novčanik. Unutra je bila lična karta, karta za gradski prijevoz i novac. Obavijestio sam policiju, te ih pozvao da preuzmu novčanik”, izjavio je tada Kapo za Avaz

Haram mi ne treba

“Drago mi je da sam pronašao novčanik. Žena je možda krenula kod doktora, ko zna. Mogao je neko drugi to pronaći. Ja živim od poštenog rada, haram mi ne treba”, zaključio je Kapo

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.