14.8.2022. 19:30
0
Policajci i advokat pali zbog paklene zabave
FOTO: Screenshot/ATV
Republičko javno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora za četvoricu od petorice uhapšenih u akciji "Beta 2", uključujući dvojicu policajaca i advokata, kojima se stavlja na teret da su Bijeljinca Mileta J. (38), koji je u januaru prijavio da je pretučen na zabavi u Bijeljini, ubjeđivali da promijeni iskaz.

Naime, 28. januara bijeljinsku policiju nazvao je Mile J. te prijavio da su ga prethodne večeri, oko 20 časova, Aleksandar J. te još nekoliko muškaraca pozvali na zabavu u jedan stan, gdje je, kada je ušao, zatekao četvoricu ljudi, pišu Nezavisne. 

"Mile je prijavio da su ga oni, po dolasku u stan, počeli tući tražeći novac od njega te da su razbili njegov telefon i prijetili mu da će mu ubiti porodicu ako to prijavi policiji", rekli su izvori "Nezavisnih novina".

Sudeći po prijavi, ova noć je za Mileta bila i te kako duga.

"Prijavljeno je i da su mu uzeli ključeve njegovog stana iz kojeg su uzeli novac, kao i ključeve njegovog golfa sedam te su ga tim vozilom odvezli prema mjestu Brijesnica, gdje su ga držali do dva sata, nakon čega su mu vratili ključeve stana i vozila, ali mu novac nije vraćen", rekli su naši sagovornici.

Nakon te prijave policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih iz Bijeljine i Zvornika, a kako je tada saopšteno, u pitanju su G.T., S.J., S.P. i P.G.

"Oni su osumnjičeni za nanošenje povreda i iznudu", naveli su u januaru iz policije, a juče su nam policijski izvori kazali da se sumnja da je sve to u vezi sa trgovinom drogom.

Istraga je trajala mjesecima, a u međuvremenu je u svojstvu svjedoka saslušan i Mile J. Naknadno će policija doći do saznanja da neko pokušava uticati na njega da promijeni iskaz, što je rezultiralo akcijom "Beta 2", u kojoj su uhapšena petorica osumnjičenih, uključujući dvojicu policajaca te advokata. Oni su potom u subotu sprovedeni u Republičko javno tužilaštvo.

Kako nam je rečeno iz ovog tužilaštva, pritvor je zatražen za policajce Milana Trivuna i Predraga Stankića te advokata Marka Simikića, kao i Slavišu Jovića.

Nakon saslušanja, na slobodu je pušten Aleksandar Jović, navode Nezavisne. 

"Policajci Milan Trivun i Predrag Stankić osumnjičeni su za trgovinu uticajem, odnosno sprečavanje dokazivanja, a Marko Simikić i Slaviša Jović za sprečavanje dokazivanja. Aleksandar Jović će se u nastavku postupka braniti sa slobode", rekli su naši izvori.

Iz MUP-a Srpske u subotu su potvrdili da su njihovi pripadnici, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, dan ranije na području Bijeljine izveli akciju "Beta 2", u okviru koje su uhapsili pet osoba.    

"Pretresene su lokacije koje koriste osumnjičeni te su pronađeni predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi", naveli su iz MUP-a RS, pišu Nezavisne. 



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.