5.10.2022. 21:41
1
Sarajevski inspektori uhapsili Adija Nukića, dovodi se u vezu s bacanjem bombi na objekte dilera iz Lukavice
Posebni tim istražitelji MUP-a Kantona Sarajevo večeras je u Sarajevu uhapsio Adija Nukića, koji se dovodi u vezu s nekoliko bombaških napada.

Kako saznaje Raport on je lišen slobode nakon dešifriranja poruka iz Sky aplikacije, a postoje indicije da je učestvovao u aktiviranju eksplozivnih naprava na imovini narkodilera iz Istočnog Sarajeva Aleksandra Nikolića.

Kako saznaje isti medij istražitelji vrše pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu odakle izuzimaju tragove i dokaze. Jedna bomba je bačena na Nikolićevu kuću, a druga na njegov “Rent a Car” firmu “Star”. Druga je bačena na kafić Moka.

Inače Nikolić je uhapšen u akciji Transporter i u pritvoru je.

Osumnjičeni Nukić blizak je ranije uhapšenima Admiru Arnautoviću Šmrku i Elvis Keljmendiju.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.