8.10.2022. 13:16
0
Anđelko Veljančić preko You Tubea prijeti smrću načelniku PU Istočno Sarajevo
Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv Anđelka Veljančića iz Zvornika, zbog ugrožavanja sigurnosti Branimira Šehovca, načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, potvrđeno nam je iz MUP-a RS.

On je ozbiljne prijetnje upućivao putem You Tube kanala, što su zadokumentovali istražitelji za organizirani kriminal. 

Veljančić je bio jedan od najbližih saradnika Darka Eleza, a nakon svađe oko podjele plijena pristao je da u predmetu „Lutka” prihvati status svjedoka pokajnika otkrije detalje o krivičnim djelima koje je ova grupa činila harajući godinama Republikom Srpskom.


Upravo je Veljančićevo svjedočenje pomoglo tužiocu Dubravku Čampari da “pomete Lutkare” kako su zvali Elezovu ekipu. 

On je tokom svjedočenja najviše prišao o pokušajima likvidacija vođe suparničkog klana Đorđa Ždrale, to su probali uraditi u 15 navrata. 

U svjedočenju 2014. godine ispričao je da je 2007. godine Borisa Govedaricu, koji je bio osumnjičen za nekoliko ubistava,  likvidirao Branimir Minić, te da su prilikom ubistva s njim bili Elez i on.

Veljančić zvani Anđeo je 2009. godine u Kantonalnom sudu u Sarajevu nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od deset godina zbog oružane pljačke 4,2 miliona maraka iz vozila agencije „Securitas Cipos“ 29. juna 2006. u Sarajevu, prenosi Raport.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.