20.12.2022. 21:27
0
Usmrtio pješaka u Hadžićima: Naseru Palislamoviću presuda 22. decembra
Završnim riječima Tužilaštva i odbrane jučer je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, završeno suđenje Naseru Palislamoviću za tešZku saobraćajnu nesreću u Hadžićima, kojom prilikom je automobilom usmrtio pješaka Salku Ejubovića.

Kako je potvrđeno za „Avaz“, presuda Palislamoviću bit će izrečena u četvrtak, 22. decembra.

Palislamović se tereti za teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi.

Prema navodima iz optužnice, on se tereti da je 10. oktobra 2020. godine u 20.40 sati, kod Mostarskog raskršća u Sarajevu, vozeći neregistrirani automobil Ford Fiesta i bez važeće vozačke dozvole, krećući se brzinom od 84,7 kilometara na sat, usmrtio pješaka pri dvostruko većoj brzini od ograničene, koja je na tom mjestu saobraćajnim znakom propisana do 40 kilometara na sat.

Palislamović, nakon što je udario pješaka, koji je od smrtonosnih povreda preminuo, pobjegao je s mjesta nesreće ne pruživši mu pomoć.

Palislamovića je prethodno, kako se navodi u optužnici, policija pokušala zaustaviti u mjestu Binježevo, kada se iz pravca Hadžića kretao prema Ilidži, ali se oglušio na naredbe. Zatim je povećao brzinu i pretekao nekoliko vozila, da bi po dolasku na Mostarsko raskršće uzrokovao nesreću.

Palislamović je ranije osuđivan zbog nasilja u porodici, krađe, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. Dobivao je kazne u rasponu od šest mjeseci do jedinstvene kazne u trajanju od pet i po godina.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.