30.1.2023. 15:37
0
Više od sto osumnjičenih: Policijski službenici, advokati, sudac i tužiteljica obuhvaćeni istragama koje se tiču Sky i Anom aplikacija
FOTO: Ilustracija
Više od sto osumnjičenih iz 14 različitih agencija - policijski službenici, advokati, pa čak i jedan sudac, te tužiteljica - obuhvaćeni su istragama koje se tiču Sky i Anom aplikacija, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.


“Do sada je više od 100 osumnjičenih, koji su lišeni slobode ili privođeni u proteklih 16 mjeseci, od toga ih je do sada 14 iz različitih policijskih i agencija za provođenje zakona (DKPT, MUP RS, Granična policija, MUP KS, OSA), jedan ili dva advokata, jedan sudac OS u Bijeljini, nekadašnji savjetnik u Ministarstvu bezbjednosti BiH”, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je Kancelarija disciplinskog tužioca suspendovala tužiteljicu Dianu Kajmaković upravo zbog ovih slučajeva.

“Podignute su dvije optužnice (Dalibor Railić i dr., Ratković Saša i dr.), očekuje se podizanja optužnica u više predmeta u narednim mjesecima”, zaključuju iz Tužilaštva BiH, naodi N1. 

(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.