10.5.2023. 13:58
0
Zatraženo pritvaranje dvojca uhapšenog u akciji Armagedon: Treći osumnjičeni u bjekstvu
FOTO: SRPSKAINFO
Banjalučko tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora za Sašu Trnjanina (47) i Miroslava Majstorca (44) iz Gradiške zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Izvještaj je dostavljen i protiv D.L. iz Gradiške, ali se on nalazi u bjekstvu.

- Osumnjičeni su u vremenskom periodu od 5. januara do 8. maja ove godine u mjestu Bok Jankovac, grad Gradiška, zajedno i po prethodnom dogovoru, u pomoćnom objektu kuće koju koristi Trnjanin, nabavili opremu i sjemena, te zasadili i uzgojili opojnu drogu skank. Izvršenim pretresom od strane policijskih službenika PU Gradiška u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom  Banjaluka a po naredbi nadležnog suda, privremeno su oduzete 151 stabljika koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank, ukupne mase oko 62 kg, saopšteno je iz banjalučkog Tužilaštva.  

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.