6.6.2023. 21:13
2
Oglasio se Stojnić o Keljemendijevom svjedočenju: Mehmedagić mi je govorio da „ga otkačim, jer je go*no i samo se mogu uprljati. Stid me što se prezime Stojnić našlo u priči sa prezimenom Keljemendi
Svjedok Elvis Keljmendi ispričao je danas pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, u nastavku suđenja za ubistvo dvojice policajaca, kako mu je bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH Osman Mehmedagić rekao da se raspituje na terenu o ovom ubistvu.

On je ispričao da je 2021. godine bio u kafiću kod Denisa Stojnića, gdje je upoznao Danijela Džafića Dadu koji im je ispričao da ima čovjeka na Palama koji zna gdje su automobil i puška koji su korišteni u ubistvu sarajevskih policajaca. “Denis je rekao da OBA daje milion KM za tu informaciju. Džafića je interesovao novac, rekao je da je taj čovjek s Pala Srećko Mandić”, rekao je Keljmendi.

Svjedok je ispričao da je Stojnić telefonom obavijestio Mehmedagića, koji potom šalje inspektore FUP-a Ibru Bešliju i Šehovića kod Džafića.

Keljmendi je dodao da su se Denis i Dado “upalili” u vezi sa informacijom da se nude velike pare, prenose mediji.

Povodom izjava opasnog momka Elvisa Keljmendija, oglasio se Denis Stojnić za portal Crna-Hronika.

U nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću Macanova majka Radmila iskoristila je zakonsko pravo i odbila da svjedoči. Prije svega, želim se javno izviniti svojoj porodici, prijateljima i građanima Sarajeva, jer sam u jednom kratkom periodu provodio vrijeme sa Elvisom Keljemendijem.

Iako je to druženje bilo više službeno, nego privatno (po nalogu obavještajne službe), ne umanjuje lični osjećaj stida i pokajanja što se prezime Stojnić našlo u priči sa prezimenom Keljemendi, jer se za prezime Stojnić vežu brojni sportski uspjesi kako moga oca olimpijca Zdravka, tako i moji kao jedinog borca u teškoj kategoriji sa naših prostora, koji se borio u UFC organizaciji, a sada sam u prestižnoj Bellator organizaciji.

Iako sam sebi obećao da neću komentarisati ništa u vezi sa Keljemendijem, nakon njegovih izjava kao svjedoka na jučerašnjem suđenju, moram reći da je od svega izrečenog u dijelu gdje se spominje moje ime i prezime, jedino istina da je Nermin Šehović rekao da „ako Elvis Keljemendi ima saznanja o ubicama policajaca da će biti nagrađen cifrom koju on napiše i da je za takvu informaciju Kanton spreman izdvojiti milion maraka nagrade“.

Oduvijek su nagrade služile kao metod za efikasnije pronalaženje počinilaca krivičnih djela pa je tako, sjetit ćete se, nagrada za informaciju o ratnim zločincima Mladiću i Karadžiću bila pet miliona dolara, za informaciju o ubici Edina Gačića, Kanton je ponudio nagradu od 50 hiljada maraka…

S obzirom da mi je Keljemendi pominjao da njegovi bliski drugovi znaju ko su ubice, moje je bilo da ga spojim sa Ibrahimom Bešlijom i Nerminom Šehovićem, službenicima FUP-a. Gotovo sa sigurnošću mogu tvrditi da bivši direktor OSA-e nije kontaktirao Keljemendija, kako je on to rekao u svom jučerašnjem, u velikoj mjeri izmišljenom i kontradiktornom, iskazu. Njih dvojica se nisu poznavali, čak mi je Mehmedagić govorio da „ga otkacim, jer je go*no i samo se mogu uprljati“.

O kontradiktornosti i nepovezanim izjavama Keljemendija govori i činjenica da je izjavio kako ga je Osmica angažovao da pomogne u pronalasku ubica, a onda da sam ja Osmicu zvao, što je očit primjer laži.

Ponovit ću, Keljemendi se sam nametao u toj istrazi, a nagrada mu jeste ponuđena, koju je prihvatio i obećao da će dati sve informacije o ubicama. Keljemndija i Džafica sam ostavio da o detaljima razgovaraju sa Šehovićem i Bešlijom.

Što se tiče Muhameda Pekića, koji nije vozač, već službenik OSA agencije, sa njim je imao samo jedan susret prije 6-7 godina, kada je Pekić sa još jednim tužiocem išao u Beograd saslušati Keljemendija, jer je tvrdio da zna ko su ubice rahmetil Ramiza Delalića Ćele. U Beogradu je saslušan, jer je tad bio u bjekstvu i moram reci da ni tad nije pomogao u istrazi, jer je, kao i jučer na suđenju, samo nagađao i izmišljao.

Naročito je perfidna izjava Keljemendija da su „njih dvojica trebala podijeliti pare“ (misleći na mene i Danijela Džafića), kojom je vrlo manipulativno pokušao obesmisliti moje pokušaje pomoći pronalaska ubica sarajevskih policajaca.

Svoj lični odnos i pijetet prema ubijenim policajcima i njihovim porodicama, pokušao sam iskazati i kao vijećnik Gradskog vijeća podnošenjem inicijative da se djeci poginulih policajaca dodijeli 20 hiljada KM pomoći i mjesečne stipendije od 500 KM do punoljetstva. Inicijativa je usvojena, međutim tadašnji gradonačelnik Skaka je nije htio potpisati pa sam tražio njegovu smjenu i prijavio ga nadležnim organima 2020. godine i za druga djela (za koja se on danas sumnjiči).

Vjerujem da će sadašnja gradonačelnica, Benjamina Karić, usvojenu inicijativu sprovesti u djelo, da će konačno djeca dobiti stipendije i da će je o svemu detaljnije upoznati njeni saradnici, a koji su bili i saradnici Abdulaha Skake.

Na kraju, sretan sam što Keljemendi nije jedini svjedok u ovom slučaju, jer je njegov jedini interes da lažnim izjavama pokuša amnestirati ili umanjiti kaznu za djela koja mu se stavljaju na teret u njegovom sudskom procesu.

Nažalost, ovo nije prvi put da sam uprljao svoje prezime, zbog ljudi sa druge strane zakona, ali jeste posljednji i za nauk mi je da to više nikada, čak ni po nalogu službe, ne radim.” -izjavio je Denis Stojnić za portal Crna-Hronika.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.