31.10.2023. 19:41
0
Ubijeni muškarac na Stupu bio vođa narko mreže?
Prema nezvaničnim informacijama, muškarac koji je večeras ubijen u pucnjavi na Stupu u Sarajevu je švedski državljanin Harris Österdahl.

Kako navode švedski mediji, on poznat po brojnim krivičnim djelima, a navodno je bio i vođa narko mreže.

Prema podacima švedske policije, Österdahl najvjerovatnije ima 30 godina. Zajedno s bratom Dennisom se bavi prodajom narkotika, za šta su i osuđivani.

Švedski mediji objavili su da je Harris Österdahl vođa narko mreže "Profit". On je, navodno, 2017. godine osuđen na kaznu zatvora od četiri godine, a razlog je organizovanje narko lanca. Mediji navode i da je 2013. godine bio tri puta osuđivan. Za svoje narko distribucije koristio je i Facebook u svrhu prodaje droge i dostave na kućnu adresu.

Podsjećamo, pucnjava se dogodila oko 16.30 sati u naselju Bulevar na Stupu, općina Ilidža. Pored Österdahla, još jedna osoba je povrijeđena i prebačena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Napadači su, nezvanično, profesionalne ubice, s obzirom da su, kako navode svjedoci napada, koristili oružje sa prigušivačima, a na mjestu ubistva nisu ostavili čahure.

Nakon pucnjave su, navodno, pobjegli na biciklima. U toku je policijska potraga za njima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.