21.12.2023. 9:52
1
Izlog pekare Manja razbijen i poliven crvenom farbom, oglasio se MUP KS
FOTO: Facebook
Izlog pekare Manja u Džamijskoj ulici, u sarajevskom naselju Hrasno, razbijen je i poliven crvenom farbom.

Vlasnik pekare Manja Saša Trivić izazvao je ovih dana revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu.

I ovaj put je svoj komentar pokušao relativizirati, napisavši kako “nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao”.

No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić za Faktor je kazala da su radnici pekare “Manja” jutros po dolasku na posao policiji prijavili oštećenje na dva staklena portala na pekari. Dodala je da su policajci MUP-a KS izašli na uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja o događaju. Krivično djelo je, kako je kazala, okvalifikovano kao oštećenje tuđe stvari.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.