19.1.2024. 19:16
0
Detalji akcije "Dama": Uhapšeni policajac omogućavao kćerki da prodaje drogu
Osnovni sud Brčko distrikta BiH odbio je prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH za određivanje pritvora policijskim službenicima I. Ristiću (49) i S. Deniću (48), koji su prije dva dana uhapšeni u nastavku operativno-policijske akcije „Dama“.

Ristića i Denića sumnjiči se da su 2022. i 2023. godine, znajući da se A. T. i Ristićeva kćerka I. R, koja je dan ranije uhapšena u okviru iste akcije, bave neovlaštenim prometom opojnih droga, iskoristili službeni položaj kako bi im pribavili korist.

Sumnja se da su njih dvojica u više navrata zahtijevali i primili novac da ne poduzmu službene radnje otkrivanja i gonjenja osoba koje se bave neovlaštenim prometom opojnih droga, propisane Zakonom o kaznenom postupku Brčko distrikta BiH.

Kako se navodi u tužilačkom prijedlogu za određivanje pritvora, oni su pribavljali korist I. R. i A. T. u vidu omogućavanja nesmetane prodaje opojnih droga, osiguravanja povoljnijeg položaja u kaznenim postupcima za I. R, ali i u vidu stvaranja uvjerenja kod konzumenata i prodavača opojnih droga da ona ima zaštitu policijskih službenika i da može ostvariti efektivnu kontrolu nad njihovim postupcima.

Sumnja se da je ona s ciljem sticanja finansijske koristi organizovala grupu za nabavku, prodaju, predaju, prijevoz, držanje i posredovanje u kupoprodaji opojnih droga cannabis sativa l, amfetamin speed i MDMA extasy.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.