7.3.2024. 10:57
0
MUP HNK o divljanju u Mostaru: Huligani u duksericama i s kapuljačama bakljama jurišali prema profesorima i školi
FOTO: ilustracija
U divljanjima koja su jučer u nešto više od tri sata čak u dva navrata dogodila ispred srednje Mašinsko-saobraćajne škole u ulici Alekse Šantića u Mostaru povrijeđena je jedna osoba.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK), riječ je o H. B. (22).

Sve je počelo u srijedu u 9.20 sati kada je pripadnike Policisjke stanice (PS) Mostar Centar alarmirala sekretarica srednje Mašinsko-saobraćajne škole. Ona je izjavila da izbila tučnjava većeg broja muškaraca. 

- Patrola policije je na mjestu događaja zatekla prijaviteljicu koja je izjavila da je tučnjava izbila od desetak nepoznatih muških osoba koji su na sebi imali tamnu garderobu s kapuljačama preko glave i da se jedan dio razbježao prema ulici A. Starčevića, a drugi dio prema jugu ulice A. Šantića, saopćeno je iz MUP-a HNK.

Istog dana u 12.30 sati, ovog puta po prijavi građanina, došlo je do nove tučnjave ispred srednje Mašinsko-saobraćajne škole. 

- Patrola policije ja na mjestu događaja zatekla osobu s vidnim povredama, a radi se o H. B. On je izjavio da je s kolegom A. K. prošao navedenom ulicom i vidio dvije nepoznate muške osobe u duksericama i s kapuljačama, te s bakljom u ruci koju su pošli da bace prema profesorima i ulaznim vratima škole. H. B. i A. K. su ih pokušali spriječiti u tome pri čemu je H. B. zadobio povrede u predjelu glave. Patrola policije je obavila razgovor s pedagogicom škole koja je izjavila da je vidjela kako dvije muške nepoznate osobe bakljom pokušavaju gađati prema školi, naveli su u saopćenju MUP-a HNK.

U saopćenju se dodaje da su policajci preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju nemilog događaja i identifikaciji počinioca.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.