11.3.2024. 21:20
0
Mostarcu jednomjesečni pritvor zbog teških krađa, među njima i kipa Brucea Leeja
FOTO: Bljesak.info
Općinski sud u Mostaru danas je odredio jednomjesečni pritvor Mostarcu Danijelu Prci zvani Dado (1978. godište), osumnjičenom za tešku krađu, između ostalog i krađu kipa Brucea Leeja iz parka Zrinjevac.

– Osumnjičenom Danijelu Prci se stavlja na teret da je u vremenskom periodu od 29. februara do 7. marta ove godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, otuđivao novac i razne artikle, i to u tri pojedinačna slučaja, i tako počinio produženo krivično djelo teške krađe na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovine “Optika Boni” gdje je otuđio 600 KM, 20 sunčanih i dvoje dioptrijske naočale; Željezarije Martom gdje je otuđio 600 KM i određenu količinu raznih artikala i alata, kao i na štetu Gradskog parka Zrinjevac, kojom prilikom je upotrebom podesnog alata i tjelesne snage odvojio statuu Brucea Leeja od betonskog postolja za koje je bila pričvršćena metalnim ankerima, pa ju je uz pomoć kolica odvezao do zgrade “Staklene banke”, a potom vozilom u mjesto Kosor, gdje ju je isjekao na dijelove, na koji način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist – saopćeno je iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje je predložilo jednomjesečni pritvor.

Pritvor je predložen jer, kako je navedeno, naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

– Osumnjičeni Danijel Prce je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora – dodaje se u saopćenju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.