28.5.2024. 21:15
0
Određen pritvor maloljetnicima koji su ubili brata Vojina Mijatovića
Sudija za maloljetnike Višeg suda u Beogradu odredila je pritvor do 30 dana maloljetnicima osumnjičenim za učešće u ubistvu Đorđa Mijatovića, brata ministra u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića.

Najprije je danas sudija odredio pritvor 16-godišnjem maloljetniku koji se sumnjiči za teško ubistvo Mijatovića, da bi kasnije pritvor bio određen i drugom maloljetniku (17).

„Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti“, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Ministar Ivica Dačić je ranije danas rekao da je riječ o maloljetnicima F.B. (16) i N.Z. (17).

Njih dvojica su u nedjelju nešto poslije 18 časova u parku u naselju Braće Jerković napali Đorđa Mijatovića, zadavši mu nekoliko udaraca u glavu, nakon čega je, poslije nekoliko sati preminuo u Urgentnom centru.

Podsjetimo, jedan maloljetnik je uhapšen, a drugi se sam predao policiji. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Iivica Dačić izjavio je kako je Đorđe Mijatović preminuo od posljedica povreda glave koje su mu maloljetnici nanijeli.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.