31.5.2024. 22:11
0
Privodi se kraju istraga protiv Adema Šumana: U julu optužnica za ubistvo Farisa Pendeka
Tužilaštvo Kantona Sarajevo privodi kraju istragu u slučaju svirepog ubistva maturanta Dobrinjske gimnazije Farisa Pendeka, potvrđeno je za „Avaz“ iz izvora bliskog istrazi.

U skladu s tim, kako nam je potvrđeno, optužnica protiv Farisovog ubice Adema Šumana bit će podignuta u julu ove godine.

Istovremeno osumjičenom Šumanu pritvor ističe 25. jula, te će uz optužnicu biti zatraženo da mu se produži ova mjera.

Mersim Saljević i Elmedin Gradišić, osumnjičeni za pomaganje Šumanu nakon počinjenog ubistva, ranije su pušteni na slobodu te su im određene mjere zabrane.

Adem Šuman je 28. januara usmrtio Farisa Pendeka jednim hicem iz pištolja u sarajevskom naselju Otoka. Šuman je vozeći Peugeot, ničim izazvan, slijedio Citroen u kojem se nalazio Pendek s još trojicom svojih prijatelja, piše Avaz.

- Adem Šuman je iza leđa prišao dječacima nakon čega je uslijedila provokacija, a prouzrokovala je da dječaci otvore prozor i pitaju u čemu je problem. Onda je Adem Šuman bez ikakvog razloga, udario Emana, vratio se i iz kasete uzeo pištolj. U namjeri da liši života Emana, pogodio je Farisa koji je sjedio pored njega – istakla je postupajuća Tužiteljica Iva Kurilić na sjednici za određivanje pritvora Šumanu.

Nakon ubistva Šuman je pobjegao s mjesta događaja, ali se naknadno predao policiji.

Na jednoj stambenoj zgradi, u naselju Čengić-Vila u Sarajevu, u toku je oslikavanje murala posvećenog 19-godišnjem mladiću Farisu Pendeku. Uz njegov lik bit će ispisan njegov nadimak „Penda“ kojim su ga oslovljavali njegovi drugovi.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.