24.6.2024. 10:24
0
Filmska potjera na bh. putu: Divljak za volanom sa više od 15.000 KM kazni bježao patroli pa napao policajca...
FOTO: ilustracija
Dramatična potjera odigrala se u Kaknju, nakon što se bahati vozač nije zaustavio policajcima te se dao u bijeg koji je okončan napadom na policajca.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), sve je počelo u nedjelju u 9.41 sati u ulici 7 Muslimanske brigade, gdje su pripadnici Policijske stanice (PS) Kakanj pokušali zaustaviti vozilo Lancia, regitarskih oznaka J71-E-778.

Vozilo se nije zaustavilo te je nastavilo kretanje u pravcu ulice Alije Izetbegovića. Kakanjski policajci su krečući se za navedenim vozilom uspjeli ga sustići u mjestu Hrastovac.

Vozač je tom prilikom oštrim predmetom nanio povrede policajcu, koji je usljed toga zadobio lakše povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj. 

Vozač A. A. (45) iz Zenice je savladan i uhapšen, a potom zadržan u prostorijama za zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. 

- Provjerom u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je A. A.  povratnik u vršenju težih prekršaja u saobraćaju, te da u registru novčanih kazni ima evidentiran iznos od 15.320 konvertibilnih maraka neplaćenih kazni. Sporno vozilo je oduzeto i deponovano na parking prostoru PS Kakanj. Istražitelji PS Kakanj obavili su uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca, nakon čega je nad A. A. zavedena kriminalistička obrada, zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.

MUP ZDK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.