16.7.2024. 11:03
0
Policiju dočekao s bombom u rukama: Muškarac iz Čelića zlostavljao suprugu, udario oca, pronašli mu oružje
FOTO: n1
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Mersada Čokića (40) iz Čelića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Čokić je, navode iz Tužilaštva, osumnjičen da je 14. jula 2024. godine u porodičnoj kući u Čeliću nasiljem i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir i psihičko zdravlje članova svoje porodice, prilikom čega je bio naročito agresivan prema supruzi te je pesnicom udario oca u lice i nanio mu laku tjelesnu povredu, prenosi Faktor.

- Prilikom dolaska službenika Policijske stanice Čelić, nakon prijave za nasilje u porodici, Čokić je držao ručnu bombu, koja mu je intervencijom policijskih službenika oduzeta, a tokom pretresa porodične kuće pronađena je i jedna automatska puška, određena količina municije i drugi predmeti. Nakon pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva - navodi Tužilaštvo u saopćenju.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Ročište po prijedlogu za određivanje pritvora će se održati danas u Općinskom sudu Tuzla.

Tuzla
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.