17.7.2024. 10:25
0
Detalji nesreće na Pofalićima: Povrijeđena žena prebačena na KCUS
FOTO: ilustracija
Policija je završila uviđaj na mjestu nesreće u sarajevskom naselju Pofalići, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna žena zadobila teže tjelesne povrede.

Svi koji su jutros prolazili ovom ulicom, pored zgrade u kojoj se nalazi Vlada FBiH, mogli su vidjeti krhotine i dijelove automobila rasute po ulici, dok je medicinsko osoblje Hitne pomoći pružalo prvu pomoć povrijeđenima.

Iz MUP-a KS su, nakon obavljenog uviđaja saopćili detalje nesreće.

- U Ulici Hamdije Ćemerlića do broja 2, kod zgrade u kojoj se nalazi Vlada FBiH, jutros u 7 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, jedan Golf, u vlasništvu firme Crveni taxi i vozilo Passat. U nesreći je putnica iz Passata, rođena 1978. godine, zadobila teže tjelesne povrede. Medicinska pomoć joj je pružena na KCUS-u, na Klinici za ortopediju, gdje je zadržana radi daljeg liječenja. Osim toga, vozač Golfa, rođen 1992. godine, je zadobio lakše tjelesne povrede i nakon pružene prve pomoći pušten je na kućno liječenje. Nad oba vozača izvršeno je testiranje na prisustvo alkohola i ustanovljeno je da nijedan od njih nije imao alkohola u krvi.

Uviđaj je obavljen pod nadzorom dežuronog tužioca Tužilaštva KS, a uviđaju je prisustvovao i vještak saobraćajne i mašinske struke. Policija nastavlja aktivnosti na dokumentovanju informacija o ovoj nesreći, rekla je za Oslobođenje portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.