18.7.2024. 14:21
0
U Bijeljini uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo policajca u Loznici
FOTO: InfoBijeljina
U Bijeljini je danas uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici, nezvanično saznaje RTRS.

Kako javlja InfoBijeljina, u gradu je opsadno stanje. Račanska ulica je bila blokirana i vršila se provjera jednog automobila i osobe.

Podsjetimo, policajac Nikola Krsmanović (34) je ubijen, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) ranjen u napadu koji se sinoć dogodio u Loznici. Do pucnjave je došlo tokom rutinske kontrole taksi vozila od strane pripadnika pogranične policije, u kome je iz vatrenog oružja na službenike MUP-a ispaljeno nekoliko hitaca. U toku je opsežna potraga za napadačem.

I u Bosni i Hercegovini su pojačane sigurnosne mjere zbog bojazni da napadač ne pređe granicu.

“Pripadnici MUP RS su u stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Srbije i preduzimaju niz mera na područjima koje operativno pokrivaju policijske uprave Zvornik i Bijeljina, s ciljem lociranja i hapšenja osobe koja je izvršla ubistvo, imajući u vidu blizini granice BiH i Srbije”, navedeno je ranije u saopštenju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.