24.7.2024. 13:21
0
Potvrđena optužnica za ubistvo Saše Kulišića, poznati detalji svirepog zločina: Kćerka ga drogirala, supruga i njen ljubavnik izboli i ostavili u šumi
Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu dobojskog Okružnog javnog tužilaštva protiv Andree Kajganić i Dražena Lazarević, zbog teškog ubistva Andreinog supruga Saše Kulišića.
Potvrđenom optužnicom na teret im se stavlja da su Kulišića ubili u noći 30. januara, u periodu između 1.04 i 1.24 sati, po prethodnom dogovoru i razrađenom planu, zajedno sa maloljetnom kćerkom Andree Kajganić i Saše Kulišića, maloljetnom K. A. 

Prema prethodnom dogovoru, dan ranije je V. M., sestra Andree Kajganić, na njen nagovor u apoteci kupila tablete "Treana" od 10 mg i u svom stanu ih predala Draženu Lazareviću,koji je veći dio tableta izvadio iz pakovanja.

Tablete je onda Andreina maloljetna kćerka usitnila i pomiješala s vodom. Potom je, u dogovoru sa majkom i njenim ljubavnikom otišla u porodičnu kuću u kojoj je živjela sa ocem te u vodu u kojoj su bile izmrvljene tablete iscijedila limun i napravila limunadu koju mu je dala da popije.

Nakon što su tablete počele djelovati i oštećeni je zaspao, obavijestila je majku i Dražena da njen otac čvrsto spava, nakon čega su njih dvoje došli pred porodičnu kuću sa iznajmljenim vozilima, Andrea sa vozilom peugeot, a Dražen sa renaultom.

Potom su ušli u unutrašnjost kuće, te po ulasku rekli maloljetnoj K. A. da ide u dnevni boravak i zatvori vrata.

- Kajganić Andrea i Lazarević Dražen ušli su u spavaću sobu gdje je na bračnom krevetu spavao oštećeni Kulišić Saša u crnoj majici i donjem vešu, nakon čega su mu zajedno zadali nekoliko udaraca u predjelu glave, a potom mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu ručnih zglobova, a noge zavezali konopcem i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu skočnih zglobova i tako onesposobljenog oštećenog Kulišić Sašu iznijeli iz kuće i stavili u gepek putničkog motornog vozila peugeot - navodi se u optužnici, prenosi Faktor.

Dodaje se da se potom Lazarević vozilom reanault uputio prema mjestu Preslica, a Andrea ga je pratila vozilom peugeot.

- Dolaskom u neposrednu blizinu izletišta Preslica, Kajganić Andrea sa vozilom odvezla uzbrdo gdje je zaustavila vozilo u 1.39 sati, u neposrednoj blizini bazena za vodu. Iz gepeka su izvadili oštećenog Kulišić Sašu kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji, a potom mu zajedno zadali nožem ubodne rane u predjelu stomaka zbog kojih povreda je nastupila nasilna smrt - navodi se, između ostalog, u optužnici.

Potom su se Andrea i Dražen iznajmljenim vozilima udaljili s mjesta događaja, te se Andrea uputila u Banju Luku, gdje je iznajmila stan, dok se Dražen vratio do porodične kuće ubijenog Saše, gdje se pozdravio sa maloljetnom K. A. Nakon toga je izvjesno vrijeme boravio u stanu Andreine sestre, da bi u jutarnjim satima vozilo renault ostavio na parking, a drugim vozilom marke mercedes se uputio u Banju Luku.

Maloljetna kćerka ubijenog Kulišića je, prema dogovoru sa majkom i Draženom u jutarnjim satima nazvala kuma B. D. i rekla mu da joj tate nema kod kuće, ali da su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav.

- Dakle, drugog su lišili života na svirep način, čime su kao saizvršioci počinili krivično djelo teško ubistvo - zaključuje se u optužnici.

Za ovo krivično djelo, prema Krivičnom zakonu RS-a može im se izreći kazna zatvora u rasponu od namanje deset godina do doživotne robije.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.