28.8.2024. 13:39
0
Viškovićev vozač izazvao nesreću, slijedi pokretanje postupka
FOTO: rtrs
Protiv vozača premijera RS Radovana Viškovića biće pokrenut prekršajni postupak zbog izazivanja saobraćajne nesreće u mjestu Tišča kod Šekovića u kojoj su lakše povrijeđeni premijer te osobe inicijala F.J. i M.P. iz Brčkog, potvrđeno je u PU Zvornik.

Iz PU Zvornik su pojasnili da je Viškovićev vozač inicijala D.Š. vozio automobil marke “Touareg” te da je na suvozačevom mjestu bio premijer RS. S druge strane, “Golfom” je upravljao F.J. s kojim je na mjestu suvozača bilo muškarac inicijala M.P., obojica iz Brčkog.

“Dežurni doktor u bolnici u Zvorniku je premijeru RS i osobama koje su se nalazile u ‘Golfu’ konstatovao lake tjelesne povrede. Vozačima koji su podvrgnuti testiranju, nije utvrđeno prisustvo alkohola i opojnih droga ili psihaoaktivnih supstanci u organizmu”, istaknuto je iz PU Zvornik.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu s područnom kancelarijom u Vlasenici. Dodali su da slijedi pokretanje postupka.

"Protiv osobe D.Š. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu”, poručili su.

Inače, lokalni mediji objavljuju i pojedine detalje navodeći da je do nesreće došlo jer je Viškovićev vozač prešao u lijevu kolovoznu traku i prednjim desnim dijelom džipa “Touareg” udario u prednji desni dio ”Golfa” kojim je upravljao F.J.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.