8.9.2024. 13:31
0
OSA ga locirala u stanu na Otoci, imao lažne dokumente: Određen pritvor bjeguncu sa Sokoca
Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio pritvor za jednog od vođa škaljarskog klana Ognjena Orašanina sa Sokoca, za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica, prenosi Avaz.

On je, kako saznaje "Avaz" prebačen u pritvor državnog zatvora u Vojkovićima.

Orašanin je bio u bjekstvu godinu i po dana i uhapšen je u četvrtak u jednom stanu na Otoci. Njega je najprije locirala OSA, a zatim uhapsio MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu državnog tužioca.

Tužilaštvo BiH ga tereti za organizovani kriminal, a bio je u bjekstvu nekoliko godina.

Trenutno se utvrđuje na koji je način Orašanin ušao u BiH. Kod sebe je imao lažne dokumente.

Njegovo ime se spominje i u izvještaju MUP-a Republike Srpske iz 2022. godine kada je uhapšeno više osoba na području Sokoca i Sarajeva zbog krijumčarenja narkotika i pranja novca.

Kriminalna grupa u kojoj je Orašanin se dovodi u vezu sa trgovinom kokainom iz Belgije u BiH i Hrvatskoj i da ga je otkrila Skaj aplikacija.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.