13.9.2024. 15:02
0
MUP RS-a: Otkaz policajcu iz Banje Luke osumnjičenom za spolnu zloupotrebu djeteta
Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska prekinuo je radni odnos policajcu Z. P. iz Banje Luke zbog teže povrede radne dužnosti.

- Izrečena mu je disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti zloupotreba ili prekoračenje ovlaštenja i ponašanje u službi i izvan službe koje narušava ugled ministarstva - saopćeno je kratko iz MUP-a.

Kako saznajemo, policajac je uhapšen prošlog ljeta zajedno sa osumnjičenom E. V. iz Sarajeva.  Ona se tereti za navođenje djeteta na prostituciju, a policajac za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja u sticaju sa dva krivična djela spolna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina.

Nakon njihovog hapšenja u julu prošle godine u Banjoj Luci, obavljeni su pretresi na više lokacija, a osumnjičeni policajac je odmah suspendovan i MUP RS je protiv njega još tada pokrenuo disciplinski postupak.

Prema ranijim informacijama iz istrage, policajac Z.P je u periodu od 18. do 25. jula 2023. godine, u namjeri sticanja imovinske koristi osobi inicijala D. M. (koja je izdala pod zakup apartman E. V.), u više navrata kao policijski službenik prekoračenjem granica službenog ovlaštenja od E.V. zahtijevao da na ime zakupnine apartmana isplati novac D. M.

Iz tužilaštva su neposredno nakon hapšenja potvrdili dase sumnjiči da je počinio i dva krivična djela spolna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina.

MUP RS
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.