4.10.2024. 20:45
0
Stravičan slučaj mučenja bebe u Sarajevu: Policajci u šoku zatekli modro tijelo bebe kojoj je visila koža
Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Mireli Bećirević i Sanelu Bojiću optuženima za nanošenje teške tjelesne povrede i krivičnog djela povrede porodičnih obaveza, a koje su dovele do smrti muškog novorođenčeta starog 26 dana, prenosi Dnevni Avaz.

Prema riječima advokatice Elme Arnautović, koja zastupa Mirelu Bećirević, jučer je Tužilaštvo završilo izvođenje svojih dokaza ulaganjem materijalnih dokaza.

Vijeće je, prema riječima advokatice, usvojilo njen i prijedlog advokata Fuada Čolpe koji zastupa Sanela Bojića, da se na narednom pretresu sasluša dvoje optuženih.

Naime, Mirela i Sanel tražili su da svjedoče u svoju korist, a što je Sud i prihvatio. Nakon toga Sud će se izjasniti o ostalim prijedlozima odbrane.

Slučaj mrtve bebe otkriven je 24. novembra prošle godine nakon čega su uhapšeni Bećirović i Bojić.

Utvrđeno je da su bebu izgladnjivali i držali na minusima potpuno zanemarujući njene potrebe, kao da nije postojala. Zbog svega navedenog beba je zadobila teške povrede usljed kojih je preminula.

Policajci koji su došli na uviđaj bili su u šoku nakon što su vidjeli modro tijelo bebe kojoj je visila koža. Mališan nije bio ni prijavljen, kada je preminuo nije imao ni ime.

Optuženi su dobro poznati Centru za socijalni rad, jer su Mireli ranije oduzeli dvoje djece zbog nasilja i agresije prema njima.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.