17.10.2015. 10:52
0
Da li i vaša djeca piške u krevet? Onda je ovo tekst za vas
Iako je ovo tema o kojoj se zaista rijetko priča, mnogim mališanima svih uzrasta dešava da se tokom spavanja upiške u krevet, što može umnogome da utiče na njihovu psihu. Upravo zato, treba progovoriti o tome.

Zbog sve većeg problema sa umokravanjem kod djece svih uzrasta i posljedica koje može da ima na psihički i socijalni razvoj djeteta, Međunarodno društvo za dečju kontinencije (ICCS) i Evropsko društvo za dečiju urologiju (ESPU), predložili su da se širom svijeta 17. oktobar posveti ovom čestom problemu djece svih uzrasta.

Prema zvaničnim podacima čak 15 odsto djece pati od ovog problema u uzrastu pred polazak u školu. Negativan uticaj, koje noćno umokravanje ima na dijete, često biva zanemaren i potcjenjen, te je neophodno podsjetiti i podstaći roditelje da ukoliko se njihovo dijete i poslije pete godine noću umokrava, potraže pomoć pedijatra kako bi se liječenje započelo na vrijeme.

(Merima Druškić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.