22.11.2015. 22:00
0
Kako najbolje i najlakše uspavati bebu?
Dijete bi trebalo uspavljivati prije nego postane premoreno jer je tada već previše razdražljivo i uspavljivanje se odužuje i sve je teže.

Iako se ljudima često čini kako bebe po cijele dane spavaju, baš onda kada je vrijeme za uspavljivanje bebe osjete najveću potrebu zabavom i ludiranjem po kući.

Kako najbolje i najlakše uspavati bebu i pritom izbjeći ljutnju, suze i gubljenje zadnjih atoma snage?

Dijete bi trebalo uspavljivati prije nego postane premoreno jer je tada već previše razdražljivo i uspavljivanje se odužuje i sve je teže.

Koliko god začuđujuće bilo, neke bebe jednostavno ne mogu zaspati kada je potpuni mir i tišina. Najpoznatiji alat za uspavljivanje svakako je bijeli šum, odnosno zvuk koji proizvode kućanski aparati. Iako vama vjerojatno smeta zvuk perilice rublja ili usisavača, bebe taj zvuk asocira na zvukove koji su do njega dopirali u trbuhu i upravo zbog toga ih vrlo brzo umiruje.

(Merima Druškić/Večernji.hr)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.