30.8.2016. 12:50
0
Sve više roditelja odbija vakcinisati djecu
Istraživanje američke udruge pedijatara ukazuje na povećanje broja slučajeva roditelja koji ne žele cijepiti djecu, prenose mediji.

Prema podacima iz 2006. godine, s ovakvom situacijom se susrelo 75 posto pedijatara u SAD.

Najnoviji dostupni nalazi iz 2013. godine pokazuju kako se ovaj udio pedijatara popeo na 87 posto.

Roditelji u 75 posto broju slučajeva ne žele cijepiti djecu jer vjeruju kako je to nepotrebno, obzirom da je riječ o prevenciji bolesti koje su iskorijenjene u SAD.

Na drugom mjestu među razlozima odbijanja cjepiva je zabrinutost zbog njihove sigurnosti, piše stručni časopis Pediatrics.

Stručnjaci upozoravaju kako bi odbijanje velikog broja roditelja da cijepe djecu moglo dovesti do epidemija bolesti koje je moguće spriječiti.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.