26.9.2016. 19:29
0
Istraživanje: Zahtjevni roditelji djece su nesretniji
Najnovije naučno istraživanje je pokazalo da su zahtjevni roditelji, koji žele da njihova djeca budu savršena, mnogo nesretniji od manje zahtjevnih roditelja, javlja Anadolu Agency (AA).

Zahtjevni roditelji su nesretniji jer su time još više iscrpljeni i preplavljeni svakodnevnim obavezama.

Rezultati naučnika sa Univerziteta Queen Mary u Londonu je također pokazalo da zahtjevi da neprestano uče kako bi bili najbolji stvaraju lošu atmosferu i povećavaju stres kod djece. Zahtjevi roditelja da neprestano uče kako bi bili najbolji izazivaju lošu atmosferu i povećavaju stres sa kojim se mališani često ne znaju nositi zbog čega nerijetko postaju nervozni ili agresivni.

Ovo istraživanje dovelo je u pitanje raniju pretpostavku da će djeca biti uspješnija ako ih roditelji "guraju". 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.