26.10.2016. 15:22
0
Pedijatri više ne savjetuju roditeljima da djeci zabrane korištenje računara, tableta i mobitela
Nakon što su prihvatili da računari, tableti, mobiteli i internet neće nestati, Američka akademija pedijatara u novim preporukama nije navela da djecu mlađu od dvije godine treba udaljavati od elektronskih uređaja.

U dokumentu objavljenom u novom izdanju "Pediatrics Journal" roditeljima se ne savjetuje da zabrane korištenje uređaja, nego da ograniče upotrebu na sat ili dva dnevno. 

Ovog puta kažu da računari, tableti i smarphonei "nisu zli" i da ne moraju da ih izbjegavaju. Prema novim preporukama, sasvim je prihvatljivo da dijete mlađe od 18 mjeseci može da koristi servise poput FaceTime i Skype kako bi komuniciralo s članovima porodice, dok oni uzrasta od 18 do 24 mjeseca već mogu da gledaju TV sa roditeljima.

Djeca uzrasta od dvije do pet godina mogu da gledaju sat vremena "kvalitetnog programa" na platformama namijenjenim djeci. Za djecu stariju od pet godina ne postoje ograničenja kada je riječ o upotrebi medija, prenosi CDM. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.