25.12.2016. 18:26
0
Upućen zahtjev za obustavu nastave na području KS-a
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja (SSOOiO) FBiH - Kantonalni odbor (KO) Kantona Sarajevo (KS) uputio je zahtjev Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS za donošenje odluke o obustavi nastave u svim predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području KS-a, zbog visokog stepena zagađenosti zraka koja traje duži vremenski period.

Kako iz te sindikalne organizacije navode, urgentni zahtjev za donošenje spomenute odluke upućen je radi zaštite života i zdravlja djece i učenika.

- Djeca će biti zahvalna, kao i njihovi roditelji, učitelji i oni koji znaju da su zdravlje i sigurnost djece imperativ našeg društva - ističe se u saopćenju.

Podsjećamo, u subotu je saopćena Odluka o proglašenju treće epizode-uzbune zbog zagađenosti zraka i uvođenju režima saobraćaja  po principu „par-nepar“ u KS-u, usljed enormnog prekoračenja dozvoljenih vrijednosti čvrstih čestica PM 10 u zraku.

(FENA)

SkolaDjeca
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.