21.8.2017. 14:26
0
Bebu uspavajte fenom ili usisivačem
Fen, kao i usisivač, odlična su pomoć ukoliko imate problema da uspavate svoju bebu.

“Ova dva mala aparata, koje svi imaju u kući, djelotvornija su od svake uspavanke, njihalice, od snažnih očevih i nježnih majčinih ruku, jer stvaraju jednolični zvuk koji je najsličniji onom koji je beba slušala dok je bila u maminom stomaku”, objašnjava dr Harvi Karp, tvorac programa „Najsretnija beba“.

Zvuk fena i usisivača, dodaje doktor, treba da bude jači od djetetovog plača, jer ga u suprotnom neće ni registrovati, a sve se svodi na stvaranje okruženja koje beba povezuje sa sigurnošću koju je imala prije rođenja.

“Da ne biste svaki put trčali po fen u kupatilo i da ne biste držali usisivač ispod kreveca, na Jutjubu potražite snimke ova dva zvuka, ‘pjesme’ delfina i kitova, žubora vodopada ili cvrkuta ptica”, savjetuje dr Karp, piše Dečijisajt.rs.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.