6.2.2019. 11:56
0
Majke rade 14 sati dnevno
Majčinstvo je najljepša i najzahtjevnija obaveza, ali rijetko se zapitamo koliko traje radni dan jedne majke.

Istraživanje u Americi, u kome je učestvovalo 2.000 žena koje imaju djecu između 5 i 12 godina, pokazalo je da su majke svakodnevno angažovane čak 14 sati.

Dakle, njihov radni dan traje gotovo dvaput duže od standardnog osmosatnog radnog vremena. One nedjeljno aktivno rade 98 sati, radni dan im počinje najkasnije u 6.30, i u kontinuitetu traje do 20.30, a često i duže.

Žene koje su učestvovale u ovom istraživanju rekle su da su srećne ukoliko tokom dana uspiju da odvoje za sebe bar sat vremena.

Čak 40 posto majki vrlo često ima osjećaj da im dani prolaze u neprekidnom obavljanju najrazličitijih zadataka i da njihovoj listi obaveza nema kraja. 

Svakodnevne obaveze olakašava im ispijanje kafe, igranje sa djecom, gledanje TV emisija za najmlađe i Youtube, prenosi CDM.

Istraživanje je pokazalo da majke mogu da se poistovjete sa spasiocima, jer je, pored redovnih obaveza, na njihovim plećima cijela porodica.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.