15.2.2019. 21:27
0
Ljuljanje stvara pametnu djecu
Dok je u majčinom stomaku, dijete se ljulja sa svakim njenim korakom. Čulo ravnoteže u njegovom unutrašnjem uhu stalno šalje nove podražaje mozgu; milijarde ćelija složenih u sivoj masi prerađuju te podražaje i umrežuju se. Rezultat: Mozak postaje sve sposobniji.
Poslije rođenja ti podražaji u početku izostaju - sve dok dijete mirno leži u krevetiću. Zato je jako dobro da ga roditelji često ninaju. Taj trening ravnoteže pomaže kasnije djeci prilikom sjedenja, ustajanja i trčanja. I poboljšava njihovu ukupnu sposobnost shvatanja - sve do razlikovanja sličnih slova kao što su B i D.

Evo šta se preporučuje:

1. Nosite dijete u marami, onako kako to rade žene iz primitivnih plemena.

2. S djetetom u krilu ljuljajte se na ljuljački.

3. S djetetom u krilu okrećite se na stolici za kompjuter.

4. Stavite dijete u čaršaf i ljuljajte ga.

5. Plešite s bebom u naručju.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.