30.8.2019. 18:15
0
Sutra radionica za djecu iz biodizajna i ekologije na MAYA festu u Sarajevu
U okviru 2. izdanja festivala printane majice, dizajna i rukotvorina MAYA fest, koje će biti održano sutra na platou ispred Historijskog muzeja BiH sa početkom od 12 sati, biće predstavljena i radionica za djecu iz biodizajna i ekologije koju će voditi dizajnerica Maja Halilović.

Radi se o interaktivnoj radionici tokom koje će ova dizajnerica sa najmlađim posjetiocima festivala MAYA raditi na iznalaženju alternativnih rješenja za plastične kese i plastiku kao velike zagađivače naše planete.

Putem istraživanja ove dizajnerice na polju scobyija, kulture bakterija i kvasca, najmlađim posjetiocima će biti omogućen sadržajan edukativni program sa temom očuvanja naše prirodne sredine. Takođe, kroz učenje o prirodi, njenoj zaštiti i našoj dobrobiti iz toga, nastojaće se raditi na razvijanju pozitivne prakse ekološke svijeti od najmlađih dana.

- Naš fokus je na najmlađoj populaciji, oni su ti koji moraju biti generatori promjena, i mijenjati paradigmu zagađivanja koju im ostavljamo u naslijeđe. Kroz interaktivan proces, crtanje, igru i učenje, te kroz predstavljanje kulture scoby, koju istražujem kao alternativni lakorazgradivi materijal već dvije godine, pokušat ću na najbolji način predstaviti mladim posjetiocima i posjetiteljkama MAYA festa važnost rada na promjeni naših navika i odnosa prema planeti čiji smo neodvojivi dio - rekla je dizajnerica Maja Halilović povodom svog programa.

Sve što najmlađi posjetioci MAYA festa budu nacrtali i kreirali u okviru ovog programa moći će i štampati na majicama, te će na taj način imati i poklon koji će ih podsjećati na važnost očuvanja naše prirodne sredine.

Ovogodišnje izdanje MAYA festa održava se pod pokroviteljstvom Ureda Evropske Unije u Bosni i Hercegovini.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.