8.8.2022. 18:21
0
Majka postavila sliku svoje bebe na društvenim mrežama, prijateljica opazila nešto uznemirujuće u njenom oku, danas je slave kao heroja
Čim se prijavite na društvene medije, velika je vjerovatnost da ćete biti bombardirani sa 100 slika svojih prijatelja, beba, male djece, unučadi itd. Roditelji iz cijelog svijeta vole snimati prekrasne porodične fotografije i dijeliti svoj sretan život sa svima na mreži. Uglavnom, ovo je sjajan način da prijatelji i porodica iz daleka dobiju novosti o svojim voljenima, ali ponekad može dovesti do ozbiljnijih posljedica.

Danas ćemo raspravljati o priči o mami po imenu Madeline Robb koja je iz Stratforda u Engleskoj. Madeline radi kao poslovna analitičarka u jednoj kompaniji još od 2007. godine. Iste godine ona i njen suprug Doug saznali su nevjerovatnu vijest da će dobiti svoje prvo dijete. Par je bio presretan i jedva je čekao osnovati svoju porodicu. Madeline, koja je po zanimanju analitičarka, također voli to prenositi u druge dijelove svog života istražujući i ‘analizirajući’ stvari koje je zanimaju.

Čim je saznala izvrsnu vijest o trudnoći pridružila se online aplikaciji za grupni chat za trudnice pod nazivom befit gdje buduće mame mogu razgovarati i raspravljati o svemu što proživljavaju i prolaze, a istovremeno primaju podršku. Brzo se pomirila s drugom mamom u aplikaciji za chat po imenu Megan jer su se zbližile i izgradile nevjerovatnu vezu i prekrasno prijateljstvo. Ispostavilo se da su dvije buduće mame i najbolje prijateljice završile porodom na isti dan!

Megan je rodila kćer Rowan, a Madeline kćer Lilith. Nakon što su oboje rodili dvije zdrave bebe, nastavili su svoje prijateljstvo te su sljedećih godinu dana gotovo svakodnevno izmjenjivali poruke, fotografije i videa svojih novih porodica. Sve je išlo nevjerovatno dobro i za mame i za njihove porodice dok se jednog dana sve nije promijenilo…..

Ovog kobnog dana Megan je objavila preslatku sliku svoje kćeri Rowan. Na površini se samo činila kao jako slatka fotografija, ali Madeline je vidjela fotografiju i odmah se malo zabrinula zbog čudnog bjelkastog mutnog odraza u Rowaninu oku. Madeline se nejasno prisjetila da je pročitala priču o sličnoj bjelkastoj mutnoj sjeni u dječjem oku za koju se pokazalo da je rijedak oblik raka. Dok se pokušavala sjetiti o kojoj je tačno priči riječ, guglala ju je i tada joj je sjećanje postalo kristalno jasno.

Prije nego što je Madeline odlučila upozoriti Megan na svoja otkrića, željela je biti 100% sigurna u svoj predosjećaj prije nego što javi Megan. Prošla je kroz gomilu priča i članaka samo kako bi razjasnila šta misli da bi se moglo dogoditi i na kraju je odlučila reći Megan da Rowan treba odmah otići ljekaru za očne bolesti jer postoji velika vjerovatnost da malo dijete ima rijedak oblik rak oka koji se zove retinalni blastom…

Megan je odmah odvela bebu oftamologu i nakon sedmica testiranja utvrđeno je da malena Rowan zaista ima tumor oka. Doktor je rekao Megan da je riječ o riječ o rijetkoj vrsti raka koja uglanom napada djecu i koja može napasti jedno ili oba oka.

Nažalost, jedini način da se rak spriječi od širenja bio je da se malenoj Rowan odstrani pogođeno oko.

Megan je kasnije izjavila da svoju prijateljicu smatra porodičnim herojem jer da se sa intervencijom kod malene Rowan kasnilo samo sedmicu dana tumor bi napao i optički živac te njeno stanje ne bi bilo ni izbliza tako dobro kao danas.


(Admir O.)

DjecaOko
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.