9.2.2023. 16:51
0
Sanitarna inspekcija zabranila uvoz dječijih lutki iz Kine
Federalna sanitarna inspekcija na mjestu carinjenja (MC) Tešanj je 20. maja prošle godine zabranila uvoz pošiljke 384 komada dječijih lutki "Sweet Fashion" i igračaka - beba porijeklom iz Kine.

Naime, prilikom redovnog inspekcijskog nadzora u prekograničnom prometu roba, izuzeti su uzorci proizvoda čijim je laboratorijskim ispitivanjem (analizom i superanalizom) utvrđena povećana količina ftalata, što je u suprotnosti s odlukom o ograničavanju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate ("Službeni glasnik BiH" br 04/10).

Shodno tome, a u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opće upotrebe, uvoz kontrolisane pošiljke je zabranjen, te je naloženo njeno vraćanje pošiljaocu, odnosno uništavanje na propisan način u slučaju da povrat nije moguć.


(Admir O.)

LutkeDjeca
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.