5.7.2016. 20:12
0
Napravite maramice za skupljanje boje veša koje 100 posto djeluju
Kako bismo bili što brži i efikasniji prilikom pranja veša, u mašinu za pranje stavljamo odjeću različitih boja. Tako uštedimo vrijeme te na računima za struju i vodu, a kako ne bismo napravili štetu vešu, stavljamo kupovne maramice za upijanje boje. Mi vam predlažemo da ih napravite sami – djelotvorne su i znatno jeftinije od onih u trgovini.

Sastojci za maramice za skupljanje boje:
1. Bijela tkanina (stari peškiri, pamučne krpe)
2. Soda za pranje
3. Voda

Priprema:
1. Bijelu tkaninu izrežite na kvadratiće veličine otprilike 8x10 cm.
2. U zdjelu stavite 2 dcl tople vode i kašiku sode za pranje ( možete je kupiti u bolje opskrbljenim drogerijama, najčešće se nalazi na policama s ostalim deterdžentima za pranje).
3. Natopite krpice dok ne upiju tekućinu.
4. Stavite ih sušiti.
5. Nakon što se osuše stavite u kutijicu ili posudicu pored mašine za veš.

Napomena: Soda za pranje nije isto što i soda bikarbona.


(Anesa Agović / zadovoljna.hr)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.