27.7.2016. 20:15
0
Oslobodite se dosadnih komaraca: Ova biljka rastjeruje insekte iz kuće
Imate problem sa insektima, a nijedno sredstvo nije djelotvorno? Probajte ovo.

Odgovor je u biljci koja nam je svima dobro poznata.

Da li ste znali da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane?

Zato je odlična ideja da zasadite ovu biljku i tako se riješite mnogih svakodnevnih problema.

Biljka nana, poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi ne samo od komaraca, paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica. 

Možete pomiješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litra vode) i sipati u raspršivač. Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gdje su pauci viđeni.

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osvježivač vazduha koji je potpuno bezbjedan za ljude, a riješiće vam i jedan od najvećih problema tokom ljeta.

(CDM/Alen Avdić)

KomarciDom
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.