30.7.2016. 9:23
0
Bakterije su tamo gdje ih najmanje očekujete: Ovo su najprljavija mjesta u kuhinji
Većina ljudi smatra da je taolet, odnosno, wc šolja najprljavije mjesto u kući, ali to nije tačno. Titula najprljavijeg mjesta u našim domovima pripada kuhinji zbog čega određena mjetsa trebate što češće čistiti.

Spužva za posuđe - sudoper i kuhinjske elemente nikada nemojte čistiti spužvicom jer će na njoj završiti sve moguće bakterije. Spužvicu biste trebali svakog dana otkuhati, a svake sedmice zamijeniti novom. 

Salvete - koriste se za brisanje vlažnih površina u kuhinji, kao i za brisanje posuđa zbog čega su uvijek vlažne što ih čini idealnim mjestom za širenje mikroba. 

Ručke na elementima - kada pripremate ručak i prljavom rukom dodirnete ručke kako biste uzeli viljušku ili nož na taj način na ručke prenosite bakcile. Upravo zbog toga mi ruke trebali prvo oprati, a ručke na kraju dana očistiti. 

Daska za sjeckanje - na ovoj daski se nalazi 50 puta više bakretija nego na onoj u taoletu. Najučinkovitije rješenje je da dasku često mijenjate, te da koristite plastične daske, piše Faktor. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.