2.8.2016. 19:10
0
Olakšajte sebi život: 5 stvari koje možete prati u mašini za suđe
Umjesto dugotrajnog pranja i sušenja, još neke stvari se mogu prati u mašini za suđe, brže i efikasnije nego da gubite vrijeme na pranje na ruke. Pogledajte koje su to...

Kako bi sebi uštedili vrijeme, u mašini za suđe možete prati i:

- Igračke - treba ih prati često, pa zašto sebi ne pojednostavniti? Stavite ih na gornju rešetku i uključite program za pranje čaša. Bit će brzo gotovo, a dječje igračke kvalitetno oprane.

- Četke za kosu - njihovo čišćenje zahtijeva dosta vremena, a ovako ćete ga uštediti.

- Japanke - umjesto ribanja četkom, pranje u mašini je puno jednostavnije.  

- Pribor za kućne ljubimce - skupite ih sve, i igračke i posude za hranu i operite.

- Lustere - umjesto pranja na ruke i dugotrajnog sušenja, pustite da mašina odradi svoj posao.  

Sve navedeno možete staviti na gornju policu u mašini i uključiti je. Možete koristiti i kratki program za pranje čaša, koji obično bude gotov za pola sata ili nešto duže s višom temperaturom, kada želite biti sigurni da je sve dezinficirano, piše 24sata.hr. 


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.