3.8.2016. 22:44
0
Ukrasite svoj dom neobičnim "saksijama"
Ukoliko svoj dom volite ukrasiti drugačijim i neobičnim stvarima onda će vam se prijedlog za nove saksije sigruno svidjeti. Osim toga, ideju možete iskoristiti i kao poklon, ali samo za nekog ko je sklon neobičnom, kao i vi.

Limunov list u kori limuna

Aromatičnu biljku poznatu kao limunov list možete posaditi u koru limuna. Dovoljno je da izdubite polovinu limuna deblje kore, da u nju postavite sjeme i malo zemlje, a možete zasaditi i već izniklu biljku. Kada listove ove biljke protrljate među prstima osjetit ćete predivan jak miris limuna. Aranžman od ovih mini saksija izgledat će i mirisat će savršeno.

Ljuska jajeta

U ljusku kuhanog jajeta polomljenu napola postavite malo zemlje i sjeme ili već izniklu biljku. Ako želite da uradite nešto što niko neće očekivati napravite zanimljiv aranžaman tako što ćete ih poredati jedno pored drugog u karton od jaja.

Saksija od toalet papira

Karton od upotrijebljenih rolni toalet papira možete poredatI uspravno jednu do druge u plastičnu posudu. Zatim ih ispunite zemljom za cvijeće i posadite sjemena ili već proklijale biljke. Možete zasaditi istu vrstu, ili različite vrste biljaka, ukrasnih ili začinskih, pieš CDM. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.