1.2.2017. 17:42
0
Efikasno prirodno sredstvo za čišćenje kade koje imate i u kuhinji
Bebina koža je nježna i zato je jako važno koristiti blaga sredstva za ćišćenje. Otkrivamo vam kako da očistite kadu uz pomoć samo dva sastojka iz kuhinje…

Čišćenje kade može izazvati mnogo glavobolje ako redovno ne održavate higijenu sanitarija. Uz ovaj recept za uklanjanje prljavština iz kupatila, uživaćete u cijelom procesu.

Da biste očistili kadu potrebno vam polovina grejpfurta i malo obične soli. Grejpfrut, baš poput limuna, sadrži veliki procenat kiseline koja izgriza vodeni kamenac, dok so predstavlja abrazivno sredstvo koje će ukloniti nečistoće na površini kade, piše CDM. 

Polovina grejpa poslužiće vam i kao ‘sunđerčić’ za ribanje. Uhvatite dlanom polovinu grejpfurta sa korom, a površinu kade pospite sa otprilike 50 grama soli. Nježnim pokretima izribajte cijelu kadu, a potom je isperite vrućom vodom. Uz čistoću, ovaj citrus će ostaviti i prijatan miris u kupatilu.

Prirodna sredstva poput soli i citrusnog voća su blaža rješenja za čišćenje sanitarija. Ne samo da ga manje uništavaju, već osiguravaju i bezbjednije mjesto za kupanje cijele porodice.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.