28.7.2017. 12:38
0
Namirnice koje će otjerati insekte iz vašeg doma
Recite zbogom hemiji i prepustite “slučaj” rješavanja insekata potpuno prirodnim putem. Rješenja nude sljdeće namirnice:

Limun

Presjecite ovo voće na komade i time istrljate sva okna prozora, ivice i zidove, pauci, bube i ostale štetočine nisu imune na kiselkasti ukus i miris.

Ulje domaće nane

Ovo moćno ulje najbolje je koristiti u spreju. Ako imate bočicu, napunite je ovom veoma djelotvornom tečnošću i naprskajte prostoriju kao i mjesta odakle štetočine dolaze.

Sirće

Sirće je veoma djelotvorna namirnica u rješavanju najezde insekata. Kako ima i dezinfekciono dejstvo, sirće možete nanijeti na bilo koju površinu. Insekti neće zalaziti na mjesta koja su tretirana ovom namirnicom, piše B92.

(Alen Avdić) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.