14.9.2017. 18:07
0
Sređivanje kuće troši više kalorija nego džogiranje
Sprovedena studija je pokazala da kućni poslovi koje obavljate u trajanju od dva sata u prosjeku sagore oko 600 kalorija. Zapravo, za pet kilometara trčanja se sagori u prosjeku oko 374 kalorije, što je dvostruko manje u odnosu na kućne poslove.

Kada je riječ o konkretnim poslovima, najviše kalorije se troši čišćenjem prozora – za oko 20 minuta se potroši 115 kalorija, čišćenje poda “odnosi” 107 kalorija, a čišćenje kupatila oko 100 kalorija.

Za 40 minuta čišćenja prašine u kući ćete potrošiti oko 200 kalorija, kažu stručnjaci.

Iako je usisavanje na posljednjem mjestu, nije ni to zanemarljivo jer ćete za 20 minuta te aktivnosti potrošiti oko 86 kalorija.

Možda će vam poslije ovoga malo lakše pasti jesenje sređivanje kuće, piše CDM.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.