21.11.2015. 20:05
0
Način na koji ste uredili vaš dom može vas činiti nesretnima
Možda na to nikada niste pomislili, ali na vaše raspoloženje znatno može utjecati način na koji ste uredili vaš dom. Ovo su stvari koje biste trebali ubaciti ili izbaciti.

Biljke - pročišćavaju zrak u zatvorenom prostoru i pomažu u smanjivanju stresa. Ova dva razloga su dovoljna da biste kupili neku biljku i njome ukrasili prostoriju. 

Televizor - poželjno je da ga nemate u sobi jer njegov ekran ugrožava kvalitetan san, a može biti i krivac zbog kojeg se manje seksate. 

Svjetlost - osim svjetlosti koja dolazi iz lustera, a koja nije dovoljna, preporučljive su stolne lampe ili lampice koje se ugrađuju u kuhinjske elemente.

Plava boja - istraživanja su pokazala da plava boja loše utiče na apetit, te da njene određene nijanse mogu djelovati hladno.

Jednobojnost - uvijek ubacujte različite boje u svoj dom, bili to putem jastuka, presvlaka ili nekih drugih detalja. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.