11.2.2016. 15:05
0
Rolna kuhinjskog papira, led i gaza vam znatno mogu olakšati kućanske poslove
Koliko god ste dobra domaćice i "baratate" raznim trikovima, uvijek postoje oni koje do sada niste znali. Možda su ova tri među vama nepoznatim trikovima, a sigurni smo da će vam se svidjeti, te da će vam znatno olakšati kućanske poslove.

Ukoliko nemate nastavke za usisivač možete iskorisiti praznu rolnu toalet ili kuhinjskog papira kako biste očistili i ćoškove. Skinite široku papučicu sa usisivača i stavite rolnu na dršku ili kraj crijeva i mrvice i prašina iz ćoškova će nestati. 

Ako često pomjerate namještaj vjerovatno će vam ostati oni ružni tragovi od težine trosjeda, fotelja ili stolica. Postavite kockice leda na udubljenja na tepihu ili itisonu i sačekajte da se sasvim otope. Zatim obrišite čistom suhom krpom. Voda će natopiti vlakna tepiha i vratiće se u prvobitni oblik.

Ako vam je ispao dio naušnice ili neka druga sitnica koju nikako ne možete da uočite na podu, poslužite se ovim trikom. Na crijevo usisivača stavite gazu ili tanju platnenu maramicu, a zatim je privežite gumicom. Usisavajte pod i sigurno ćete ovako lakše naći sitnicu koju tražite, piše Blic. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.