15.5.2016. 14:20
0
Odjeća vam ne miriše nakon pranja? Sirće će riješiti vaš problem
Ukoliko imate problem s veš mašinom, odnosno, s mirisom oprane odjeće koji nije onakav kakav bi trebao biti, onda vjerujemo da će vam sljedeći savjeti koristiti.

Naime, ukoliko vaša odjeća nakon pranja ne miriše na omekšivač moguće je da se problem krije u filteru koji je potrebno očistiti. Također, ono što još možete uraditi jeste da u bubanj mašine naspete čašu sirćeta i da uključite mašinu na 90 stepeni. Sirćetom možete očistiti i gumu koja se nalazi u mašini. 

Osim toga, ako ste primijetili da vam bijela odjeća vremenom postaje siva, u dio namijenjen za detredžent stavite šaku sode bikarbone same, ili je pomiješajte s morskom soli. Soda bikarbona je efikasna i pri eliminisanju kamenca. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.