7.6.2016. 13:37
0
Na ovaj način se možete lako riješiti neprijatnog mirisa iz frižidera
Brojni od vas su često imali problema sa neprijatnim mirisom koji dolazi iz frižidera.

Čak i kad ispraznite frižider i operete ga na klasičan način, neprijatan miris će se dugo zadržavati u unutrašnjosti aparata. Evo kako možete da riješite taj problem.

Sirće

Dobro poznat recept za eliminisanje neprijatnih mirisa predstavlja mješavinu sirćeta i vode. Kada smućkate ove dvije tečnosti dobijenom istrljajte čitavu unutrašnjost frižidera i sačekajte da se malo provjetri. 

Soda bikarbona

Drugi način takođe poznat dugi niz godina predstavlja mješavinu sode bikarbone i vode. Kao i u prvom slučaju, natopite krpu ovom smjesom i istrljajte unutrašnjost frižidera.

Papirni ubrusi

Za jači smrad umotajte papirne ubruse u kugle i ubacite ih u frižider. Ostavite ih da stoje nekoliko dana, a kada ih izvadite i bacite, istrljajte frižider sirćetom i vodom, kao što smo već predložili.

Soda bikarbona ili zrna kafe

U slučaju da riješite da otopite frižider, onda može da vam posluži i soda bikarbona ili zrna kafe koje možete da postavite u njega dok ga držite otvorenim.

Ekstrakt vanilije

Par kapljica ekstrakta vanilije nakapajte na tufer od vate i ubacite u frižider. Ostavite da odstoji nekoliko dana, nakon toga ne samo što će eliminisati smrad, već ćete imati i frižider prijatnog mirisa.

(Lisa.rs / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.