8.7.2016. 16:32
0
Jednostavni trik kojim ćete držati dosadne mušice podalje od vašeg voća
Ludi smo za ljetom, ali nas izluđuju mušice koje oblijeću oko naše hrane.

Upravo zato, pronašli smo trik, koji će ih učinkovito držati podalje od posude sa sa zdravim, ljetnim osvježenjem, u obliku ananasa, narandži, banana, grožđa, trešanja i slično.

Za njega su vam potrebne samo dvije stvari - limun i nož, a trik ima i jednu odlIčnu nuspojavu, a zove se ugodni miris kuhinje po limunu. 

Što trebate napraviti?
Uzmite 3 ili 4 limuna te ih prerežite po pola, a zatim rasporedite na najvišu rešetku u pećnici. Ostavite tako preko noći, s otvorenim vratima pećnice.

Sutra ujutro, zatvorite vrata pećnice te je uključite na otprilike 100 stepeni te "pecite" limune nekoliko minuta. Dovoljno je samo da počnete osjećati kako oni mirišu. Nakon toga ih bacite u smeće.

Zašto ovaj trik djeluje?
Nepozvani leteći gosti ne podnose miris limuna pa će se držati podalje od takve zabave.

(Anesa Agović / Index.hr)





0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.