25.12.2016. 14:37
0
Čišćenje peći limunom
Mikrotalasna peć je jedna on najboljih čovjekovih kreacija. Uz pomoć ove peći na jednostavniji i brži način podgrijevamo i pripremamo razna jela. Svakako ne želite da uključujete rernu na šporetu da biste samo podgrijali jedan mali sendvič.

Kako bilo, kada dođe vrijeme da se maloprije pomenuta ’’jedna od najboljih kreacija’’ očisti, tu nastaje problem. Ono što je sigurno jeste da ne bi trebalo da koristite hemikalije bilo koje vrste da to obavite. I da, to uključuje i deterdžent za sudove. Razlozi su očigledni.

Nikada nećete uspjeti kompletno da sperete koje god sredstvo za čišćenje da ste koristili, a to će kasnije na visokim temperaturama isparavati i hrana će upijati mirise i otrove.

Evo rješenja: Jednostavno presijecite limun na pola i napunite manju staklenu činiju vodom. Iscijedite limun rukom i ostatke ubacite u činiju. Posudu stavite u mikrotalasnu i podesite tajmer. Sačekajte 5 minuta da se peć ohladi i jednostavno je prebrišite sunđerom.

(CDM/Alen Avdić)

 

PecLimun
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.